Se alle de grønne projekter, der er sat i gang under GUDP
Når GUDP åbner årets anden ansøgningsrunde til juni, vil det være i samspil med tre spritnye særpuljer med fokus på henholdsvis biosolutions, klimavenlige fødevarer, fødevaresystemer og alternative proteiner og plantebaserede fødevarer samt reduktion af madspild.
Se mere om særpuljerne her
Med 6,1 mio. kr. i tilsagn vil et nyt projekt under GUDP bringe naturlige fjender til skadevoldere i frøafgrøder i spil: ”Vi ser biodiversiteten som et redskab” fortæller projektleder Birte Boelt fra Aarhus Universitet. Indfrier projektet målsætningerne, er der et solidt potentiale for at nedbringe brugen af insekticider til gavn for biodiversiteten.
Hvis du er interesseret i at høre mere om GUDP, den kommende ansøgningsrunde og de nye særpuljer, samt hvordan du søger projekttilskud, så kan du deltage i et digitalt informationsmøde, der afholdes fredag d. 21. juni 2024.
Tilmeld dig informationsmødet her
Er du i tvivl om, hvorvidt din projektidé lever op til kriterierne for at modtage tilskud? GUDP giver mulighed for at indsende en one-pager med projektbeskrivelse, der kan give afklaring på, om en idé lever op til GUDP´s tilskudskriterier.
Hent skabelonen til projektbeskrivelse her
Få nyhederne sendt til din mailboks:
Abonnér på nyt fra GUDP
Klima dækker projekter, der direkte eller indirekte arbejder med løsninger, som vil nedbringe fødevareerhvervets udledning af metan, lattergas og kuldioxid samt projekter, der omfatter klimatilpasninger
Nye proteiner, ingredienser og fødevarer dækker projekter, der arbejder med fremtidens nye fødevarer, herunder plantebaserede proteinkilder
Begrænset miljøpåvirkning dækker projekter, der arbejder med at reducere klimaaftrykket på miljø, vandmiljø, natur og biodiversitet
Human sundhed og fødevaresikkerhed dækker projekter, der arbejder med at gøre vores fødevarer mere sikre eller som fremmer den humane sundhed
Grøn bioraffinering dækker projekter, der udvikler teknologier, som understøtter eller forbedrer områdets potentiale for at skabe foder og fødevarer
Akvakultur og fiskeri dækker projekter, der arbejder med alt fra dyrkning af tang, over fiskeopdræt i dambrug til det klassiske hav- og kystfiskeri
Cirkulært ressourceforbrug og mindsket madspild dækker over projekter, der arbejder med at udnytte sidestrømme fra foder- og fødevareproduktionen bedre, eller som begrænser madspildet
Bedre dyrevelfærd og ny foder dækker projekter, der arbejder med skånsomme produktionsmetoder samt bedre, sundere og mere bæredygtig foderproduktion