Improving CLIMATE and environmental profile of Danish organic VEGetables (ClimateVeg)

2019

Grøntsager vil i en fremtidig klimaoptimeret kost delvis erstatte animalske produkter, og grøntsager skal, ifølge de nationale kostanbefalinger, udgøre en andel på 2/5 af maden på tallerkenen.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

Det overordnede mål med ClimateVeg er at dokumentere klima- og miljøprofilen for danske økologiske grøntsager og identificere forbedringsmuligheder i tæt samarbejde med store danske økologiske grøntsagsproducenter.   

Den danske efterspørgsel efter økologisk frugt og grønt vokser markant og er mere end fordoblet fra 2013 til 2016 – og er nu den største økologiske varegruppe, højere end mælk, ost og æg tilsammen. Grøntsager vil i en fremtidig klimaoptimeret kost delvis erstatte animalske produkter, og ifølge de nationale kostanbefalinger skal grønt udgøre en andel på 2/5 af maden på tallerkenen.

Den nuværende klima- og miljøprofil for økologiske grøntsager udfordres af en høj risiko for N-udvaskning og tab af kulstof fra jorden i frilandsgrøntsager og et højt energiforbrug til drivhusgrøntsager.

Klima- og miljøprofilen på de grøntsager, vi spiser, er derfor afgørende for at opnå den højest mulige reduktion i kostrelaterede drivhusgasemissioner.  

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Improving CLIMATE and environmental profile of Danish organic VEGetables (ClimateVeg)

Projektdeltagere

Aarhus Universitet, Økogaarden ApS, Aarstiderne A/S, RootConsult

Projektperiode

2019 til 2023

Bevilget beløb

4.428.288 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS