SustainOrganic

2019

Markedet, f.eks. professionelle køkkener, efterspørger klimavenlig og bæredygtig mad, men de har ingen værktøjer til at tage hensyn til disse aspekter. SustainOrganic vil identificere og gruppere de vigtigste økologiske fødevarer i professionelle køkkener efter næringsprofil og forventet miljøpåvirkning samt udarbejde et rådgivningsmateriale til vejledning om kost med en mere overordnet miljøvenlig profil.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

Organic RDD-projektet SustainOrganic fokuserer på at kortlægge de mest gængse fødevarers påvirkning på miljøet ud fra livcyklusanalyser. Klima er en vigtig del af projektet, men øvrige vigtige parametre såsom biodiversitet og pesticidforbrug inddrages også. Formålet er at kortlægge økologiske fødevares påvirkning på miljøet og at skabe en dokumenteret bæredygtig guideline for sammensætning af fødevareindkøb til storkøkkener.

Forventningen er, at det nye overblik og den øgede viden, som projektet genererer, vil stimulere til øget bevidsthed om ansvarlige indkøb. Gennem en dokumenteret bæredygtig referenceramme for sammensætningen af fødevareindkøb, vil det give storkøkkener en reel mulighed for at optimere og dokumentere et bæredygtigt fødevareindkøb.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Climate friendly and SUSTAINable ORGANIC food and diets (SustainOrganic)

Projektdeltagere

Aarhus Universitet, Hørkram Foodservice A/S, Aarstiderne, Fazer Food Services A/S

Projektperiode

2019 til 2023

Bevilget beløb

1.749.600 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS