Fresh grain legumes for human consumption – GrainLegsGo

2021

GrainLegsGo vil øge dyrkningen af bælgplanter (ærter, hestebønner, sojabønner, grønne bønner) til human konsum - både friske eller frosne (som grønne ærter), hvilket har både miljø- og klimamæssige fordele, samt åbner mulighed for at bidrage til den cirkulære bioøkonomi.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

Projektet foreslår, at dyrkningssystemer med bælgplanter til frisk konsum skal sikre en tidligere og bedre etablering af efterafgrøder, hvilket i tillæg til bælgplanternes effekt samlet vil forbedre bæredygtigheden og den positive klimaeffekt af det økologiske dyrkningssystem, blandt andet fordi bælgplanterne reducerer afhængigheden af importeret gødning i den økologiske dyrkning.

Formålet med GrainLegsGo er at øge dyrkning af ​​friske bælgfrugter til konsum, samtidig med at det giver miljø- og klimafordele og fremmer cirkulær bioøkonomi. Med en tværfaglig tilgang bringer GrainLegsGo nøgleinteressenter sammen, øger forbrugernes bevidsthed og fremmer dyrkningen af traditionelle og nye bælgfrugter til frisk høst.

Ved at optimere afgrøden af ​​bælgplanter (screening af arter og sorter til tidlig høst) øger GrainLegsGo effektiviteten og produktiviteten i økologiske dyrkningssystemer, også takket være mere produktive efterafgrøder og færre tilfælde af skadedyr og sygdomme.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Fresh grain legumes for human consumption – GrainLegsGo

Projektdeltagere

Aarhus Universitet, Roskilde Universitet, Råhandel ApS, ARDO A/S

Projektperiode

2021 til 2024

Bevilget beløb

7.999.450 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS