Boosting local production of organic high quality grain (BOOST)

2022

BOOST vil udvikle et nyt system, som understøtter udviklingen af økologiske sorter og kornprodukter, og har fokus på karakteristika, som er relevant i arbejdet med at udvikle heterogent planteformeringsmateriale i forhold til diversitet og sorternes resistens over for sygdomme.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

BOOST vil investere i ny teknologi, der kan øge protein-indholdet i dansk økologisk korn og støtte udviklingen af nye innovative fødevareprodukter, der imødekommer danskernes behov. Projektet vil udvikle nye forædlingsstrategier, der tager højde for kornsorternes resistens over for sygdommen stinkbrand samt for stinkbrands smitteevne, der uvilkårligt vil udvikle sig, når såsæden dyrkes økologisk – dvs. uden brug af pesticider.

Projektet vil involvere interessenter fra hele værdikæden som i en fælles indsats skal øge robustheden, kvaliteten og diversiteten i økologisk kornproduktion i både marken og i fødevarer.

Lykkes dette kan den økologiske kornproduktion gøre sig uafhængig af ​​den konventionelle forædlingsproduktion og således undgå brugen af pesticider.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Boosting local production of organic high quality grain (BOOST)

Projektdeltagere

Landsorten, Agrologica, Gl. Buurholt, Københavns Universitet, KOST

Projektperiode

2022 til 2025

Bevilget beløb

6.184.706 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS