Pea yield stability, taste and quality potential of old cultivars for increased organic pea production (PEAS & LOVE)

2022

Målet med PEAS & LOVE er at udnytte det store potentiale i gamle ærtesorter til produktion af modne ærter til konsum. De mest lovende ærtesorter, baseret på genetik, morfologi og smag, vil blive udvalgt. Projektet vil foretage undersøgelser af udbyttestabiliteten og udvikle innovative samdyrkningssystemer, der forbedrer høstbarheden.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

Målet med PEAS & LOVE er at udnytte det store potentiale i gamle ærtesorter til produktion af modne ærter til konsum.

Økologiske velsmagende ærter af høj kvalitet vil blive gjort tilgængelige for forbrugerne ved at sikre en rentabel og stabil produktion for den økologiske landmand.

Fra en unik samling af gamle ærtesorter vil de mest lovende, baseret på genetik, morfologi og smag, blive udvalgt. Detaljerede undersøgelser af rodvækst og effekten af økologiske gødninger med lavt kvælstofindhold (N) vil vise potentialet for udbyttestabilitet baseret på en øget tørketolerance og jordfrugtbarhed.

Derudover vil der blive udviklet innovative samdyrkningssystemer, der forbedrer høstbarheden. Det vil danne grundlag for en øget økologisk ærteproduktion. Endelig vil der blive udviklet nye spændende retter og produkter baseret på ærter.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Pea yield stability, taste and quality potential of old cultivars for increased organic pea production (PEAS & LOVE)

Projektdeltagere

Københavns Universitet, Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Pure Dansk

Projektperiode

2022 til 2026

Bevilget beløb

7.404.090 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS