Organic food, sustainability and health on one plate - Towards a more green and healthy food culture (OnePlate)

2023

Den nuværende fødevareforbrug er ikke bæredygtigt – hverken set i forhold til klodens eller vores egen sundhed. En oplagt løsning er at integrere en økologisk, bæredygtig, planterig og sund kost, her defineret som OnePlate-konceptet.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

Projektet vil gennem en forbruger- og interessentundersøgelse bidrage til udviklingen af One-Plate konceptet, der samtidig optimeres i forhold til mindskning af klimaaftryk og miljøbelastning.

Visionen er at motivere og hjælpe forbrugere og familier til at spise mere økologisk, bæredygtigt og sundt i fremtiden ved at:

  • Udvikle OnePlate konceptet til gavn for egen og klodens sundhed
  • Få indsigt i familiers barrierer, muligheder og motivationsfaktorer for at ændre deres kost mod en mere økologisk, bæredygtig og sund planterig kost
  • Dokumentere effekten af at spise efter OnePlate-konceptet ift. indtag af fødevarer og næringsstoffer, bæredygtighed (klima, arealanvendelse og biodiversitet), sundhed,  pesticid-eksponering og acceptabilitet

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Organic food, sustainability and health on one plate - Towards a more green and healthy food culture (OnePlate)

Projektdeltagere

Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet, Meyers A/S

Projektperiode

2023 til 2026

Bevilget beløb

7.815.540 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS