Sustainability and resilience in organic potato production Acronym: SROPP

2023

Udfordringerne i økologisk kartoffelproduktion er, at udbytterne er for lave og ustabile primært på grund af kartoffelskimmel, samt at lagersygdomme på knoldene forringer kvalitet, udseende samt niveau og kvaliteten af stivelse i stivelseskartofler.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

SCROPP vil teste nye biologiske midler, bl.a. fra Christian Hansen, i laboratoriet, i drivhus og under markforhold. De nye biologiske midlers effekt i kombination med nye og mere resistente sorter vil blive analyseret og kvantificeret. Projektet vil desuden teste sorternes resistens mod relevante sygdomme, såvel som at monitere, karakterisere og genotype de relevante sygdomme, som truer udbytte og kvalitet.

Det overordnede mål er at øge arealet af økologiske spisekartofler fra 2000 til 3000 ha, udbytterne fra gns. 200 hkg/ha til 300 hkg/ha. Derudover at skabe grundlaget for en mere stabil produktion af økologisk stivelse med højere indhold og kvalitet af stivelsen.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Sustainability and resilience in organic potato production Acronym: SROPP

Projektdeltagere

Aarhus Universitet, BJ-AGRO ApS, Innovationscenter for Økologisk Landbrug P/S

Projektperiode

2023 til 2026

Bevilget beløb

7.554.694 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS