Pektin bruges som tilsætningsstof i fremstilling af fødevarer som marmelade, frugtgrød, og drikkeyoghurt, men også i fx slik og kosttilskud. Pektin fremstilles i dag af specialiserede leverandører til fødevareindustrien i raffineret form og langt overvejende af citrusskaller.
Projektet omhandler udvikling af en ny proces – Ecopectin - til fremstilling af pektin ud fra æbleaffald fra mosterier og frugtplantager.
Den ny proces integreres med traditionelle fremstillingsmetoder for fx marmelade på en måde, så de traditionelle metoder ændres imod bedre udnyttelse af råmaterialerne, CO2 besparelse og et slutprodukt med højere næringsværdi, mindre tilsat sukker og bedre bevaret bærfrugt. CO2-udledningen sænkes med ca. 0,57 kg CO2-e pr. kg marmelade eller 32%.
I projektet deltager Good Food Group, Orskov Foods, og DTU Kemiteknik, og der arbejdes med hele værdikæden fra produktion af æbleprodukter over pektinproduktion til fremstilling af hyldeklar marmelade.