Handling the challenge for the organic sector from price-conscious consumers and increasing climate concerns – A social science study (ØKO-KOST)

2024

Projektet vil undersøge fremtidige markedsmuligheder for økologiske fødevarer i Danmark. Fokus vil være på effekterne af et dobbelt pres fra på den ene side økonomisk udfordrede forbrugere og på den anden side fra øget bekymring over klimaaftrykket fra fødevareproduktionen.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

ØKO-KOST er et samfundsvidenskabeligt projekt, som vil undersøge fremtidige markedsmuligheder for økologiske fødevarer i Danmark. Fokus er på effekterne af et dobbelt pres fra på den ene side økonomisk udfordrede forbrugere og på den anden side fra en øget bekymring over klimaaftrykket fra fødevareproduktionen. Med fokus på hvordan produktion og forbrug af økologiske fødevarer kan udvikle sig i lyset af øget opmærksomhed på forebyggelse af klimaforandringer, bidrager projektet til at øge troværdigheden af den økologiske produktion i tråd med sundhedsprincippet og økologiprincippet.

Projektet vil levere indsigt i, hvordan den økologiske sektor kan udvikle sig i tråd med forbrugernes og de økologiske producenters prioriteter og værdier. Dermed kan ØKO-KOST bidrage til at facilitere fortsat vækst i det økologiske landbrugsareal og således øge de samfundsgoder, der leveres af økologisk landbrug. 

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Handling the challenge for the organic sector from price-conscious consumers and increasing climate concerns – A social science study (ØKO-KOST)

Projektdeltagere

Københavns Universitet

Projektperiode

2024 til 2027

Bevilget beløb

5.495.488 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS