Moving towards sustainable and healthy organic foods and diets (SustainFood)

2024

Projektet SustainFood ønsker at skabe ny viden om økologiske fødevarers klima-, miljø- og sundhedspåvirkning. Derudover er der et delmål om at estimere klimaaftryk og miljøaftryk for de vigtigste økologiske fødevarer, samt undersøge sammenhænge mellem økologisk fødevareforbrug og kardiometaboliske risikofaktorer.

Projektbeskrivelse fra www.icrofs.dk - se mere her

Det overordnede formål med SustainFood er at skabe ny viden om økologiske fødevarers klima-, miljø- og sundhedspåvirkning. Projektet vil estimere klima- og miljøaftryk for de vigtigste økologiske fødevarer, samt undersøge om der er en sammenhæng mellem et økologisk fødevareforbrug, sund livsstil og kardiometaboliske risikofaktorer som fx blodtryk, kolesteroltal, langtidsmåling af glukose i blodet og kropssammensætning. Når resultaterne af den nye viden genereret i SustainFood formidles vil den kunne bidrage til et væsentligt skridt hen imod en sundere og mere bæredygtig økologisk kost, ligesom projektet vil muliggøre dokumentation af bæredygtigheden. 

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Moving towards sustainable and healthy organic foods and diets (SustainFood)

Projektdeltagere

Aarhus Universitet, Aarstiderne A/S, Hørkram Foodservice A/S, Kræftens Bekæmpelse

Projektperiode

2024 til 2027

Bevilget beløb

4.983.980 kroner

Projekter under Organic RDD administreres i samarbejde med ICROFS