Foderadditivet baseres på olie ekstraheret på cashew-nøddeskaller. Olien fra cashew-nøddeskaller indeholder anacardinsyre, der bl.a. er kendt for sine anti-mikrobielle, anti-svampe, og anti-inflammatoriske egenskaber, og der er i tidligere studier påvist markante reduktioner i metanudledning fra køer ved tildeling af anacardinsyre.
Anacardinsyre er imidlertid temperaturfølsom, hvorfor projektet vil undersøge mulighederne for at optimere og stabilisere anacardinsyre-indholdet i olie fra cashew-nøddeskaller. Projektet vil bidrage til at reducere udledningen af klimagasser fra fødevareerhvervet, såfremt det viser sig muligt at producere et foderadditiv på olie fra cashew-nøddeskaller.
Endvidere vil oliens anti-mikrobielle, anti-svampe, og anti-inflammatoriske egenskaber bidrage til at øge dyrevelfærden. Projektet befinder sig på et tidligt stadie af produktudviklingen, og forudser ikke økonomiske gevinster før 2028-29. De indledende projektstadier vil endvidere afgøre, om der er grundlag for at bygge videre på teknologien efter projektafslutning.