Continuous fermentation of milk protein (ContiMilk)

2025

Projektet vil demonstrere en effektivisering i alternativ produktion af animalske fødevareproteiner. Igennem det seneste årti har der været et øget fokus på at etablere alternativ produktion af animalske fødevareproteiner.

En lovende produktionsform er fermentering af genmodificerede mikroorganismer til at producere fødevareproteiner såsom mælke- og æggeproteiner. Produktionsomkostningerne for fermenteringsbaserede fødevareproteiner kan dog ikke konkurrere med de traditionelle produktionsmetoder.

Projektet vil derfor demonstrere en metode til at øge produktiviteten for fermentering af genmodificerede mikroorganismer 2-3 gange, og dermed stille Danmark i en central position i udviklingen af fremtidens fødevarer. Projektet bidrager til at udvikle fremtidens proteiner og fødevareingredienser ved at forbedre og optimere produktionsmetoderne.

Hertil bidrager projektet til at begrænse udledningen af klimagasser, idet produktionsformen udleder markant færre klimagasser, sammenlignet med traditionel produktion.

Projektet forventer at den økonomiske effekt vil komme projektvirksomheden til gavn, idet teknologien vil kunne afsættes, ikke kun til indenlandske producenter af alternative animalske fødevareproteiner, men også eksporteres som teknologi til udlandet.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Continuous fermentation of milk protein (ContiMilk)

Projektdeltagere

Enduro Genetics

Projektperiode

Marts 2025 til marts 2028

Bevilget beløb

6.165.402 kroner