En lovende produktionsform er fermentering af genmodificerede mikroorganismer til at producere fødevareproteiner såsom mælke- og æggeproteiner. Produktionsomkostningerne for fermenteringsbaserede fødevareproteiner kan dog ikke konkurrere med de traditionelle produktionsmetoder.
Projektet vil derfor demonstrere en metode til at øge produktiviteten for fermentering af genmodificerede mikroorganismer 2-3 gange, og dermed stille Danmark i en central position i udviklingen af fremtidens fødevarer. Projektet bidrager til at udvikle fremtidens proteiner og fødevareingredienser ved at forbedre og optimere produktionsmetoderne.
Hertil bidrager projektet til at begrænse udledningen af klimagasser, idet produktionsformen udleder markant færre klimagasser, sammenlignet med traditionel produktion.
Projektet forventer at den økonomiske effekt vil komme projektvirksomheden til gavn, idet teknologien vil kunne afsættes, ikke kun til indenlandske producenter af alternative animalske fødevareproteiner, men også eksporteres som teknologi til udlandet.