Begge insekter kan være bæredygtige kilder til eksempelvis funktionelle proteiner, kitin, og mineralbaserede fødevareingredienser. Det forventes at disse ingredienser kan erstatte konventionelle tilsætningsstoffer såsom emulgatorer, antioxidanter og andre ingredienser, som anvendes i fødevarer.
Projektet forventer at udvikle en forarbejdningsproces, der ikke genererer nye affaldsstrømme. Således vil emulgatorer og antioxidanter blive fremstillet på insektproteinerne, mens reststrømmen vil blive brugt til ekstraktion af kitin.
Den tilbageværende restmasse kan eksempelvis anvendes som proteinkilde i fødevarer eller foder. Projektet bidrager til at udvikle nye, klimavenlige proteinkilder.
Projektets metode til udvinding af proteinkilder kan betegnes som en lavemissionsmetode, og bidrager derfor også til at begrænse klimagasudvindingen fra fødevareproduktionen. Projektet forventer et økonomisk provenu for den kommercielle partner, der forventer at afsætte proteinholdige ingredienser til fødevareindustrien.