LinkingOat

2025

Projektet vil fremme bæredygtig dyrkning af havre og produktion af højkvalitets, havrebaserede fødevarer.

Projektet fokuserer på at udvælge robuste havrevarianter, som har overlegen proteinfunktionalitet, god smag og som er modstandsdygtige over for miljømæssige belastninger. Solid miljømodstandskraft vil potentielt reducere brugen af pesticider og gødning og dermed mindske miljøpåvirkningen.

På kort sigt vil projektet anvende den viden til at forbedre kvaliteten af plantebaserede produkter og reducere videnskløften mellem dyrkning og forarbejdning af havre.

Ved at evaluere op til 200 havrevarianter, vil projektet identificere optimale sorter til specifikke fødevareanvendelser, såsom drikkevarer, yoghurter og is.

Projektet bidrager til at udvikle fremtidens fødevarer og fødevareingredienser ved at udvide og forbedre havres potentiale som fødevareingrediens.

Hertil bidrager projektet til at reducere fødevaretabet, da det potentielt kan bidrage med højere havreudbytter, der kan bruges som fødevarer. Indirekte kan det bidrage til at reducere udledningen af klimagasser, hvis eksempelvis havrebaserede drikkevarer erstatter animalsk baserede drikkevarer.

Projektet forventer at de respektive projektpartnere vil have en økonomisk effekt af projektet, idet projektets resultater vil blive anvendt til udvikling, produktion og afsætning af nye produkter eller produktkategorier.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

LinkingOat

Projektdeltagere

Teknologisk Institut, Aarhus Universitet, Dragsbæk, SPX, Traitomic, Skarø Is

Projektperiode

Februar 2025 til januar 2028

Bevilget beløb

6.675.222 kroner