Projektet har fokus på at udvikle en skalerbar teknologi, der gør brug af projektholders egne robuste gærstammer med et unikt skaleringspotentiale. Gærstammerne kan anvendes på forskellige råmaterialer såsom stivelsesholdigt hvede- og majs fra f.eks. sidestrømme til at producere olie af høj kvalitet, der vil kunne erstatte palmeolie i kendte fødevarer såsom margarine.
Projektet bidrager til at skabe nye grønne proteiner og fødevareingredienser ved at udvikle et bæredygtigt og skalérbart alternativ til palmeolie, der i projektet skal anvendes i margarineprodukter, men også har andre anvendelsesområder. Samtidig bidrager projektet indirekte til at reducere afhængigheden, og dermed efterspørgsel, af importeret palmeolie. Projektholder forventer at producere 20.000 tons olie i 2033, fem år efter projektafslutning, hvilket modsvarer et arealbehov på over 5.000 ha oliepalmer.
Projektholder forventer et provenu på 64 mio. kr. og en udvidelse med 50 fuldtidsansatte fem år efter projektafslutning.