Planteboost - Udvikling af en proteinrig, ernæringsrigtig og økologisk plantedrik på danske planteproteiner og mikroalger

2025

Projektet vil udvikle en plantebaseret proteindrik målrettet sundhedssektoren, der samtidig er økologisk, bæredygtig, cleanlabel og velsmagende. Sundhedssektoren har et konkret behov for proteindrikke, der understøtter hospitalspatienters ernæring og bidrager til helbredelsen. Mange af de eksisterende produkter er imidlertid baseret på mælkeproteiner med et højt klimaaftryk, og der mangler således en mulighed for at patienter, der ikke ønsker at indtage animalske proteiner.

Det vil projektet gøre ved at introducere proteinrige mikroalger, der samtidig anses som ernæringsrigtige, som ingrediens i plantedrikken. Typisk har plantedrikke været baseret på enkelte plantekilder, hvilket resulterer i et produkt med lavt proteinindhold.

Projektet bidrager til at reducere fødevaresektorens udvikling af klimagasser ved at introducere et produkt, der kan erstatte animalskbaserede produkter. Endvidere forventer projektet at anvende afgrøder i proteindrikken, der har gode egenskaber i forhold til kulstoflagring, hvormed klimabelastningen reduceres yderligere.

Projektets kommercielle partnere forventer et økonomisk provenu ved salg af proteindrikken, og forudser at kunne dække 1 pct. af markedet for plantebaserede drikkevarer i 2030´erne. Samtidig vil projektet øge efterspørgslen på højværdiafgrøder, hvilket vil have en videre økonomisk effekt til gavn for producenterne.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Planteboost - Udvikling af en proteinrig, ernæringsrigtig og økologisk plantedrik på danske planteproteiner og mikroalger

Projektdeltagere

4BetterLife, Pods of Beans, Københavns Universitet, Bispebjerg Hospital, Rigshospitalet

Projektperiode

August 2025 til juli 2028

4.198.763 kroner

Bevilget beløb