Systemet vil bidrage til at opretholde vækst og samtidig spare vand- og energi- og kemikalieforbrug. I dag anvender sektoren systemet Cleaning-in-Place (CIP), der er en automatiseret proces til at rengøre indersiden af udstyr og rør, uden behov for at demontere udstyret.
CIP-systemerne er essentielle for at opretholde hygiejne, sikre produktkvalitet og overholde regler og forskrifter. For ikke at tage nogen risiko, er producenterne imidlertid ofte overforsigtige, hvilket fører til overrengøring med et højere forbrug af vand og energi end nødvendigt.
Projektet bidrager til øget cirkulært ressourceforbrug, idet man i stigende grad vil spare eller genanvende det procesvand, der anvendes til rengøring af produktionsmaskinerne. Hertil vil projektet bidrage til at reducere fødevaresektorens klimaaftryk, da projektets rengøringssystem vil nedsætte energibehovet betragteligt.
Både projektets kommercielle produktionspartnere og teknologiudviklere vil have betydeligt økonomisk gavn af projektet. For producenterne vil teknologien reducere vand- og energiforbrug, og samtidig reducere den tid, der bruges på rengøring af produktionsmaskinerne. Teknologiudviklerne forventer i fremtiden at kunne afsætte teknologien hos andre branchevirksomheder.