Der er imidlertid et meget stort ressourcetab forbundet med spinatproduktionen, da et enkelt sygt blad kan ødelægge hele pakken. Samtidig kasseres store mængder spinat allerede inden høst grundet plantesygdommen spinatskimmel.
Projektet vil derfor styrke forædlingen af danske spinatfrø. Danmark står ifølge projektet for 75 pct. af verdens produktion af spinatfrø. Der vil blive arbejdet med nye metoder, der gør det muligt at skabe og identificere nye resistensgener. Dermed forventer projektet at kunne forædle en dansk højresistent spinatsort.
Projektet bidrager til at begrænse klimagasudledningen ved at reducere madspildet fra fødevaresektoren, da øget resistens vil føre til færre tilfælde, hvor hele marker må kasseres grundet spinatskimmel. Spinatskimmelresistens forventes at blive et af de væsentligste kriterier, når producenter i fremtiden skal udvælge spinatsort, hvilket vil sikre udbredelse af de nye, højresistente sorter.
Projektets kommercielle partner forventer et økonomisk provenu forbundet med salg og eksport af den nye højresistente spinatsort. Projektet forventer at kunne opnå en markedsandel på 10 pct. svarende til en værdi på 120 mio. kr. i 2032.