STABLEDRINK

Towards improved and stabilised plant-based flavour profiles for nonalcoholic organic drinks

GUDP-projekt kommer drikkevarebranchen til undsætning med kreativ konserveringsmetode

27-03-2025

GUDP-projektet STABLEDRINK, der består af forskere fra Københavns Universitet, Aarhus Universitet og drikkevareproducenten BITE har siden 2023 arbejdet på at fremstille naturlige smagsgivere samt at afdække deres stabiliserende effekter i drikkevarer.

Hvordan sikrer man stabilitet og holdbarhed i økologiske, alkoholfrie drikkevarer?

Det har hidtil været udfordring for drikkevareproducenter, da produktkategorien hverken tillader alkohol eller konventionelle tilsætningsstoffer til konservering.

Men nu ser en løsning ud til at være på trapperne.

GUDP-projektet STABLEDRINK, som består af forskere fra Københavns Universitet, Aarhus Universitet og drikkevareproducenten BITE, har nemlig siden 2023 forsket i naturlige smagsgivere og deres stabiliserende effekter i drikkevarer.

Det fortæller Adriana Aguilar Torres om i videoen herunder, hvor vi blandt andet også forklarer, hvorfor citronskaller og bærrester kan øge holdbarheden på drikkevarer.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Towards improved and stabilised plant-based flavour profiles for nonalcoholic organic drinks (STABLEDRINK)

Bevilget tilskud

7.119.715 kroner

Projektperiode

Januar 2024 til december 2027

Projektdeltagere

Københavns Universitet, BireDrink, Aarhus Universitet