Safer and more sustainable cheese by leveraging dairy resources (Solved)

2023

Projektet Solved vil teste og demonstrere en ny, og væsentlig hurtigere, metode til modning af ost ved brug af en på forhånd op-koncentreret udgave af den kitkultur, der traditionelt anvendes til modning af Danbo-osten.

Projektet Solved vil teste og demonstrere en ny, og væsentlig hurtigere, metode til modning af ost ved brug af en på forhånd op-koncentreret udgave af den kitkultur, der traditionelt anvendes til modning af Danbo-osten. En væsentlig flaskehals ved osteproduktionen i dag er den lange ostemodning, der for Danbo oste kræver i gennemsnit 5 måneders opbevaring under et nøje kontrolleret miljø, hvor temperatur og fugtindhold konstant reguleres, mens ostene vendes regelmæssigt. Projektet Solved forventer at kunne nedbringe lagringstiden med 4 uger, hvilket vil reducere omkostninger og energibehov i forarbejdningen betragteligt.

Få vores projektnyheder i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste projektnyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Projekttitel

Safer and more sustainable cheese by leveraging dairy resources (Solved)

Projektdeltagere

DTU, Mammen mejerierne, Thise Mejeri

Projektperiode

Oktober 2023 til september 2026

Bevilget beløb

6.598.605 kroner