GUDP´s strategi opstiller pejlemærker og strategiske mål for, hvad GUDP-projekterne skal bidrage med for at løse de miljø- og klimaudfordringer, som samfundet står over for.
GUDP-projekterne skal skabe positive effekter på både grønne og økonomiske parametre. De grønne mål skal opnås ved at sikre et højt niveau inden for klima-, natur- og miljøbeskyttelse samt dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og sundhed.
Hertil skal en velunderbygget forretningsplan for projekterne være med til at sikre, at de økonomiske effekter nås, enten i form af øget indtjening hos de deltagende virksomheder eller som videre økonomisk effekt i erhvervet og samfundet.
I GUDP vil virkeliggøre vores vision ved at støtte innovative og forretningsorienterede projekter der
- Er gennemtænkt i hele værdikæden, så det sikres, at fødevareerhvervet også på sigt er konkurrencedygtigt
- Udvikler klimaneutrale og miljøvenlige løsninger
- Reducerer madspild til gavn for hele samfundet
- Imødekommer markedets/forbrugernes behov eller efterspørgsel på nye klimavenlige og bæredygtige fødevarer
Strategien er 4-årig og implementeres gennem 1-årige handlingsplaner, der sætter rammen for de ordinære ansøgningsrunder i GUDP.
Det er bestyrelsen for GUDP, der udarbejder strategien, som godkendes af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri. Den gældende strategi er godkendt af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri d. 28. april 2023.
Hent GUDP’s strategi 2023-2027